När det kommer till valet av material väljer många natursten.

Natursten är populärt på grund av deras skönhet och fördelar. Sedan antiken har stenar används för att tillverka palats, herrgårdar, hus och vackra uteplatser, där de flesta fortfarande är ståendes fram tills nu och är erkända för sin skönhet och hållbarhet. Natursten ger en unik skönhet till huset. De är robusta och underhållsfria i naturen. Bortsett från detta finns det flera andra fördelar med naturstenar.

Hållbarhet: 

Natursten är mycket hållbart och kan stå emot slitage. De kräver lite underhåll och ser bra ut i evigheter. Detta är anledningen till att natursten väljs för uppfarter,gångar och till beklädnad av murar & fasader.

Mångsidighet:

En av fördelarna med att välja natursten är att du får en mängd olika sorter att välja mellan. Man kan välja olika typer av stenar för olika strukturer. Varje sten har olika karakteriseringar som gör den bra till olika ändamål.

Kostnadseffektivt: 

Att använda natursten för byggnationer och trädgårdsanläggningar har visat sig vara en kostnadseffektiv affär. Även om det är kostsamt att köpa naturstenen, frakta den och anlägga den så sparar du pengar senare eftersom stenen inte förfaller och är väderbeständig.

Det finns naturstenar i många olika färger, texturer och finishar.

De vanligaste natursternarna som används inom utemiljöer är granit, skiffer, kalksten & sandsten.