Trädäck på mark i snygg utformning

Vill du bygga trädäck invid huset eller i din trädgård? Hos Trädgårdstjänst i Skåne får du professionell hjälp med att montera den terrass eller altan som passar just dig. Kontakta oss så berättar vi mer om våra olika modeller för trädäck på mark. 

Att bygga altan

Det är mycket att tänka på när man ska bygga ett trädäck på mark! Våra hantverkare ser till att din terrass blir rätt byggd och anpassad till just din utemiljö. Fundera igenom vilket virke du tycker bäst om. Kanske vill du satsa på ett tåligt trämaterial som lärkträ? Eller en elegantare trätrall i cumaru eller brasiliansk teak. Vi hjälper dig gärna med tips och idéer.

Det behövs oftast inget bygglov för att bygga altan. Förutsatt att ditt trädäck ligger inom 3,6 m från bostadshuset och inte är större än 15 kvm kan du även montera ett skärmtak utan bygglov. 

Däremot är du skyldig att söka bygglov om du sätter dit väggar eller bygger din altan ovanpå ett högt förrådsutrymme. Kontrollera med kommunen så att du vet vad som gäller för dig.

Trädgårdstjänst utför alla led av arbetet med din terrass. Vi har även rätt kompetens för det förberedande markarbete som krävs, som exempelvis dränering. Därför kan vi alltid erbjuda de helhetslösningar du behöver för att få en altan i extra hållbar utformning. Med oss får du alltid rätt hjälp att förverkliga dina idéer!

Enkelt att underhålla

Underhåll är alltid viktigt när det gäller att skydda din altan mot slitage och åldrande. Det räcker oftast med en årlig behandling med träolja som skydd mot solens strålar. Det finns möjlighet att tillsätta ett färgpigment till oljan om du vill ha ett ljusare intryck. När man ska bygga en terrass bör man dock tänka på att den inte skuggas för mycket eftersom den då blir mer utsatt för mossa och alger.

Kontakta oss

Med Trädgårdstjänst i Ystad får du alltid rätt hjälp i alla led av arbetet med att bygga trädäck på mark. Fråga oss gärna om vad du bör tänka på för att din terrass ska bli så hållbar och väl designad som möjligt. Du når oss på 0411-154 35 eller stefan.sundblad@tradgardstjanst.nu.